ŠRD Ritam zona je umjetnička Udruga osnovana 2004. godine u cilju promoviranja i popularizacije plesa i joge u Hrvatskoj.

Osnivač i umjetnički voditelj je Tamara Živko.

Naša misija je educirati djecu i mlade urbanim plesnim stilovima kroz zabavan i motivirajući način stvarajući pozitivnu atmosferu gdje će se osjećati opušteno i rasterećeno od školskih obveza i usvajati nove vještine uz vrhunske i profesionalne instruktore i pedagoge koji imaju višegodišnje profesionalno plesno i voditeljsko iskustvo. Osim stalnih voditelja, Ritam zonu posjećuju mnogi vrhunski instruktori koji održavaju plesne radionice. 

Dva puta godišnje prikazujemo svoje plesne uradke na polugodišnjim produkcijama u Gradskom kazalištu Trešnja. Osim toga sudjelujemo na brojnim festivalima i natjecanjima kao što su ESDU Dance star, Dance Fest Novi Sad, International Dance Festival,Treps, Dani Silvije Hercigonje, Cest is the best, Advent u srcu Zagreba, Dani Udruga, Supertalent te mnogim humanitarnim događajima. Nastupamo na mnogim natjecanjima te putujemo diljem Hrvatske i inozemstva.

Tijekom našeg višegodišnjeg rada, osvojili smo brojne nagrade i priznanja na državnim i svjetskim natjecanjima te festivalima. Neke od njih su:

-sudjelovanje na Supertalentu 2017. te prolazak u samo Finale

-osvojena 5 prva te 3 druga mjesta na svjetskom natjecanju Dance fest Vienna 2017

- osvojenih 9 prvih i 1 drugo mjesto na Rimini Dance Open 2015. u kategorijama Jazz dance, Hip hop, Lyrical, Conteporary i Open stilovima te posebnu nagradu za Best group/formation Hip hop style

 - osvojenih 10 prvih i 1 drugo mjesto na International Dance Fest Prague 2014. u kategorijama Open i Lyrical style te nagradu za najbolju koreografiju natjecanja " On the other side"

- izabrani među 20 najboljih koreografija za Dance Star night u Poreču u kategoriji Hip hop

- 3 prva mjesta te jedno drugo mjesto na državnom natjecanju ESDU 2013. u Osijeku u kategoriji Open style

- 2 prva te 1 drugo mjesto na regionalnom natjecanju Dance Fest Novi Sad 2013.

- 1 prvo i 1 drugo mjesto na regionalnom natjecanju Dance Fest Novi Sad 2012. te učestvovanje na Gala večeri među 20 najboljih koreografija natjecanja

- 2. mjesto na Svjetskom natjecanju ESDU World Dance Masters 2011. u Poreču te učestvovanje na Dance Starnight, gdje smo izabrani među 20 najboljih koreografija svijeta

- 1. mjesto, Dijamantna nagrada za najbolju koreografiju natjecanja te nagrada za najbolji kostim na ESDU državnom natjecanju 2011. u Rijeci

- 1. mjesto na Esdu državnom natjecanju 2009.

 

Naša plesna edukacija pruža mnogo više od učenja plesnih tehnika i koraka. Vjerujemo da disciplina plesnih treninga pruža mladim plesačima šansu da uče i iskušavaju duh timskog rada, uklanja strahove, budi umjetničku svijesnost i samopoštovanje te utjelovljuje zdrav način života.

Naš cilj je educirati um i tijelo potrebnim vještinama za uspješan život, bez obzira nastave li se baviti plesom ili ne.

Svi voditelji su profesionalci i vrhunski instruktori koji žele nesebično podijeliti svoje znanje i talent, a ono što ih drži zajedno je ljubav prema plesu i radu s djecom i mladima.

Naš program odobren je od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

ŠRD Ritam zona je u Programu za prevenciju neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži odobrenog i pod pokroviteljstvom Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Dio našeg rada možete pogledati na našem youtube kanalu:

 https://www.youtube.com/channel/UCC_WLpXyjftDWGfUQqycuTA

 

Jazz Dance

Jazz dance

Mtv Dance

MTV dance

Hip Hop

Hip hop

Yoga

yoga-stil-1