ZAŠTO YOGA?

Znanstveno je dokazano da Yoga položaji usporavaju proces starenja i ostvaruju gipkost mišića, fleksibilnost kralježnice, uklanjaju napetost iz tijela, učvršćuju kožu, ispravljaju loše držanje. Utjeću pozitivno na sve značajne odrednice za dug i zdrav život: mozak, endokrine žlijezde, kralježnicu, unutarnje organe i tkiva. Yoga podiže razinu energije, koncentracije, pamćenja i fleksibilnosti, snage. Uklanja bolove u kralježnici te potiče viši stupanj svjesnosti, sreće i unutarnjeg mira.

Istraživanja i iskustva su pokazala da plesači koji redovno prakticiraju Yogu imaju nevjerojatan progres u flexibilnosti, izdržljivosti i balansu te istovremeno rehabilitiraju eventualne povrede i disbalanse u svojem tijelu. Svakako je divna terapija za sve!

 

  Voditeljica Tamara Berec rođena je u Zagrebu, 1974. godine. 2003. godine diplomirala je na Kineziološkom fakultetu. Registrirana je učiteljica yoge prema najvišim svjetskim standardima Yoga Alliance (E-RYT 200) te certificirana učiteljica Rainbow kids metode. Dugi niz godina radila je kao trener brojnih fitness programa te kao profesionalni plesač, a do danas se bavi koreografijom te pedagoško-plesnim radom s djecom i mladima. Od osnovne škole je privučena starim istočnjaćkim filozofijama i shamanizmom. Od 17. godine počinje prakticirati TM tehniku meditacije te iscjeljivanje Reikijem. Od 2001. godine počinje prakticirati Yoga asane.

2009. godine završava TT 200 internacionalnu obuku u GaiaTree Yoga School na Baliju pod vodstvom Marca i Sandre Bianco te Katize Satye. Godinu dana asistira svom mentoru Marcu Biancu na Ashtanga Led satovima, a od 2009. -2012. godine putuje u Indiju u Gou te prakticira Ashtanga Vinyasa Yogu sa Rolfom Naujokatom. 2010. godine u Centered Yoga Thailand polazi naprednu obuku Pranayame po tradiciji Sri O.P.Tiwaria te produbljuje svoju praksu u Ashtanga Vinyasa Yogi.

Nastavlja obuku za TT 500 sati u Divya Yoga School s mentoricama i učiteljicama Sandrom Petrom Pintarić (Dharma yoga) te Petrom Charmichael (Ashtanga). Od 2011.-2013. vodi Yogu u Divya Yoga studiju. Od 2012. dio je obuke za učitelje yoge u Indiji (TTC) u suradnji s više škola.

Od 2013. godine njena praksa je bazirana na Hatha Raja Yogi inspirirana učiteljem Dharma Mittrom i mentoricom Sandrom Petrom Pintarić

2014. završava obuku za Rainbow kids yogu koju do danas primjenjuje na svojim satovima plesa s djecom i mladima.

2015. upoznaje svog Gurua Acharya Mahamandelshwar Swami Nardananda koji joj je neiscrpna inspiracija na duhovnom putu te od onda slijedi Kundalini Shaktipat

2016. boravi u Ujjainu u Indiji, u Siddha Ashramu na intenzivnoj sadhana praksi.

Od 2017 godine suosnivač je Goloka yoga retreata te organizira i vodi grupe na yoga retreate u Indiji i Hrvatskoj http://www.golokayoga.com/

Zahvalna je svim svojim učiteljima koji su je inspirirali da živi sretnije i svjesnije.

 

 

 

 E RYT200

https://www.youtube.com/watch?v=kbdyMDRqWIY

https://www.youtube.com/watch?v=YM_NnYxmF00

 

https://www.youtube.com/watch?v=V9B9JulKKAE

https://www.youtube.com/watch?v=JDfRFatecaA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jazz Dance

Jazz dance

Mtv Dance

MTV dance

Hip Hop

Hip hop

Yoga

yoga-stil-1